Toți ne dorim o viață fericită și abundentă. Mulți dintre noi știu deja că resursele vindecării, fericirii și abundenței se află în noi înșine, că deschiderea oportunităților ține de accederea către niveluri superioare de conștiință, că totul este informație și energie, a cărei calitate depinde de starea noastră mental-emoțională. Vindecarea sufletului și a subconștientului este foarte importantă. Pentru a trece într-o nouă etapă de dezvoltare personală, în care nu doar să știm teoretic o sumă de lucruri ci să aplicăm zi de zi cunoștințele acumulate, avem nevoie de o practică spirituală constantă. Pentru cei care doresc o dezvoltare perseverentă a capacității lor creatoare pe toate planurile vieții, le propunem cursurile de Reiki Usui Tibetan cu maestrul Bogdan Prosperio.

Pentru că trăim un timp al schimbărilor profunde, trebuie să spunem că practica Reiki Usui Tibetan ne va ajuta în primul rând să ne adaptăm la schimbare. Rezistența la schimbare creează blocaje in fluxul energetic natural, ceea ce conduce la dezechilibre și afecțiuni. Pentru ca experiența noastră de viață să fie plină de satisfacții, trebuie să fim pozitivi și receptivi la schimbare. Reiki Usui Tibetan este o metodă terapeutică și o cale de dezvoltare spirituală care promovează schimbarea în bine în viețile tuturor celor care acceptă să vadă izvorul sănătății dincolo de lumea materială, să înțeleagă la nivel energetic echilibrul dintre a da și a primi și chiar să își deschidă inimile spre experiențe inefabile.

Armonizarea minții, sufletului, corpului energetic și corpului fizic este un prim efect al practicii Reiki Usui Tibetan. Aducerea corpului în parametri optimi are loc prin autotratamentul care se învață chiar la gradul 1 Reiki prin punerea palmelor într-o succesiune de poziții pentru echilibrare energetică. Autotratamentul Reiki Usui Tibetan este mai mult decât o meditație de relaxare a minții, având efecte la cele mai profunde niveluri ale ființei, acolo unde memoria celulară stochează emoții, conflicte sau traume care se cer rezolvate.

Cu Reiki Usui Tibetan învățăm să vindecăm trecutul, pentru a avea acces la un viitor luminos într-o lume minunată. Învățăm că suntem mai mult decât ființe fizice, că suntem de fapt ființe multidimensionale, care au un potențial nebănuit și forța de a se schimba în bine. Călătoria noastră începe cu corpul fizic, care este cel mai bun barometru al celorlalte corpuri – mental, emoțional și spiritual. Corpul fizic adăpostește energiile tuturor experiențelor noastre din această viață, iar pe subconștient sunt imprimate multe evenimente, și pozitive și negativeCorpul fizic are nevoie de iubire, adevăr, lumină și să îl tratăm ca pe un prețios vehicul, unicul vehicul care ni s-a dat pentru experimentarea acestei vieți și pe care îl vom feri de durere, oboseală și confuzie. 

Practica Reiki ne va învăța să ne ascultăm corpul: să ne odihnim când suntem obosiți și să ne hrănim  cu alimente sănătoase de vibrație înaltă  cum ar fi fructele, legumele și cerealele.

Pe măsură ce practicăm Reiki Usui Tibetan, observăm că ne schimbăm tiparele noastre de gândire. Gândurile influențează direct corpul nostru. Corpul nostru este un corp de memorie, un trecut acumulat de gânduri și emoții, multe neprelucrate, un trecut care deși nu mai există, acționează asupra corpului ca și când ar exista. Viața noastră este condusă de această memorie pe care o vom revaloriza prin metoda Reiki Usui Tibetan. Vechile tipare de gândire vor face loc unui alt mod de a privi lucrurile, pozitiv și benefic. Pentru ca viața noastră să se schimbe în bine, avem nevoie să ne orientăm mintea spre alte gânduri, să o reprogramăm printr-un limbaj nou, al iubirii și compasiunii față de noi înșine în primul rând, față de cei din jur și față de întreaga lume. Cele mai multe gânduri care ne traversează mintea într-o zi sunt fie benefice, fie inutile, generând energie și informație benefică sau inutilă. Informația inutilă și negativă care aglomerează câmpul nostru energetic, influențează direct sistemul neuroendocrin, prin alegerile pe care le facem în fiecare zi, comportamentele și experiențele pe care le menținem in fiecare zi, emoțiile pe care le avem în fiecare zi. Să cultivăm deci gândurile benefice în fiecare zi și să ne ferim de tot ce este gând negativ sau informație negativă.

Energia Reiki are propria ei inteligență și înțelepciune, acționând atât la nivel fizic în zonele care au nevoie de vindecare cât și la nivel mental-emoțional si energetic, schimbând toate aceste tipare comportamentale pentru a putea transforma în mod benefic realitatea în care trăim. Reiki este un termen japonez format din două kanji: REI înseamnă divinitate, sacru, spiritual, inteligența universală care ține totul în echilibru; și KI care înseamnă energie, forța vitală ce pătrunde și susține totul în acest univers. 

Fără a putea epuiza posibilitățile de traducere a acestei ideograme, spunem că REIKI înseamnă energia forței de viață ghidată spiritual.

Reiki Usui Tibetan este o terapie complementară din grupa terapiilor energetice, care implică transferul energiei universale prin palmele terapeutului către pacient. Spre deosebire de alte terapii, Reiki Usui Tibetan este eficientă și la distanță, acționând benefic dincolo de timp și spațiu. Vindecarea prin Reiki Usui Tibetan vizează în primul rând câmpurile energetice din jurul corpului. Energia poate stagna într-un corp în care au existat leziuni fizice sau dureri emoționale. În timp, aceste acumulări de energie stagnantă pot provoca afecțiuni. Îmbunătățirea fluxului de energie prin Reiki Usui Tibetan permite relaxarea, reduce durerea, poate accelera vindecarea și poate reduce simptomele diferitelor boli.

Peste tot în lume, terapiile energetice sunt din ce în ce mai utilizate pentru a susține tratamentul diverselor condiții medicale precum: cancer, boli de inimă, anxietate, depresie, dureri cronicizate, infertilitate, autism, boala Crohn, sindromul oboselii cronice, afecțiuni degenerative. Reiki Usui Tibetan este o metodă energetică care susține cu rezultate deosebite tratamentul unor astfel de afecțiuni și care are efecte benefice în cazul stresului profesional, bine-cunoscut astăzi ca sindrom <<burnout>>, rezultat al stresului cronic la locul de muncă care nu a fost gestionat cu succes. Persoanele epuizate fizic și psihic, a căror profesie implică o mare responsabilitate și frecvente interacțiuni cu oamenii pot apela cu succes la Reiki Usui Tibetan și la inițierea-acordaj benefică și fără criză de vindecare, pe care Maestrul Prosperio o dă fiecărui cursant în parte. Mai mult decât solicitarea unui tratament la cabinet sau la distanță, persoanele supuse stresului pot solicita inițierea Reiki Usui Tibetan pentru a se trata singure și a contracara astfel scăderea performanțelor profesionale, a calității relațiilor cu ceilalți și a calității vieții în general.

Fără a fi un panaceu, Reiki Usui Tibetan se adresează oricărui tip de provocare ce poate apărea în viața noastră – pe sănătate, în domeniul profesional, al relațiilor interpersonale, pe partea financiară etc. Orice provocare este un blocaj energetic pe care îl putem rezolva cu Reiki Usui Tibetan, dacă avem încredere totală în această metodă spirituală, în maestrul ce inițiază cu Tehnicile cu Lumină Divină și, mai ales, dacă avem credință în puterea absolută a Tatălui cel Ceresc.

Maestrul Bogdan Prosperio vă invită la cursurile Reiki Usui Tibetan, la sală dar și prin intermediul rețelelor online. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniu și de peste 8 ani în transmiterea la distanță a inițierilor Reiki, Maestrul Bogdan Prosperio s-a dedicat metodelor integrative de prevenție a dezechilibrelor energetice și de întreținere a sănătății, susținând atât cursuri Reiki la sală, față în față, cât și cursuri Reiki online.

Pentru mai multe detalii despre această metodă terapeutică, pentru cursuri și inițieri, precum și pentru sesiuni terapeutice, puteți completa formularul de contact de pe website: https://www.bogdanprosperio.ro/contact/  sau puteți suna direct la telefon: 0744991848.

Notă importantă:

·         Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007 şi completează lucrul cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

·         În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

·         Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.