Curs Îngeri – Îngeri și Arhangheli

Iubirea este cea mai mare forță a omenirii. Gândul este cea mai complexă formă de energie cu ajutorul căreia construim clipă de clipă viața noastră. Pentru a schimba ceva în viața noastră, va fi necesar, pe de o parte, să conștientizăm aceste două aspecte – legate de forța inimii și a gândurilor noastre. Pe de altă parte, vom pune simultan inima și creierul la lucru atunci când ne conectăm cu divinitatea prin rugăciune. Despre acest proces, de unire a minții și inimii în rugăciune, vom vorbi la  Cursul despre Îngeri și Arhangheli.

Cursul despre Îngeri ne învață cum să ne rugăm Îngerilor din inimă, unind pentru început acești doi centri de forță: mintea și inima. Și pentru că Îngerii sunt cei mai apropriați prieteni ai noștri din lumea nevăzută, vom descrie câțiva dintre acești veghetori și luptători din universul subtil: Arhanghelii. Dar nu înainte de a prezenta pe scurt ierarhia divină a Îngerilor, atât cât ne este dat nouă oamenilor să o putem înțelege:

 Curs Îngeri

Curs Îngeri și Arhangheli – ierarhiile divine

Primul cor al Îngerilor, unde se află Creatorul tuturor celor văzute și nevăzute, este lăcașul Sfintei Treimi și al Fecioarei Maria. Etern, omniprezent și imuabil, pe Dumnezeu nu îl putem descrie cu mijloacele omenești, dar îl cunoaștem prin Fiul Său, Iisus Christos, mântuitorul sufletelor noastre.

Cel de-al doilea cor îngeresc și cel mai apropriat de sursa creației – de Dumnezeu și de Sfânta Treime – este reprezentat de Serafimi (Îngeri ai Luminii Focului Credinței și Dragostei Divine), de Heruvimi (Lumina Înțelepciunii și Cunoașterii Divine) și de Tronuri (liniștea și pacea dreptei judecăți divine).

Îngerii celui de-al treilea cor sunt: Domniile (care controlează cu înțelepciune activitatea îngerilor din rangurile inferioare), Virtuțile (entități de lumină care aduc minunile pe pământ și care guvernează peste toate aspectele și manifestările cosmice) și Puterile (gardienii ordinii cerești și ai cărărilor sfinte).

Curs Îngeri

Îngerii celui de-al patrulea cor: sunt cei mai apropriați prieteni ai omului, care ascultă permanent problemele noastre și care aduc ordinea divină în planul concret al pământului. Din acest al patrulea cor fac parte Începătoriile (sau Căpeteniile), Arhanghelii și Îngerii.

Arhanghelii – neobosiții luptători divini

Arhanghelii veghează și transformă toate energiile negative în energii pozitive, pline de iubire și compasiune. Există o întreagă literatură în care găsim numele, domeniile de acțiune și atribuțiile arhanghelilor. Noi vom descrie câțiva dintre ei, care ne sunt mai familiari, mai ales prin tradiția religioasă. Trebuie să reținem că Îngerii și Arhanghelii sunt mereu prezenți în fiecare arie a vieții noastre, că nu există om care să nu fie protejat și îndrumat de Îngeri și că orice rugăciune a noastră este auzită de acești mesageri divini și dusă la îndeplinire potrivit rolului fiecărui înger și potrivit voinței divine.

Rafael sau Rafail este Arhanghelul Soarelui, luminii și vindecării. Numele său, tradus din limba ebraică, înseamnă „Dumnezeu vindecă”. Rafael este patronul tuturor terapeuților și medicilor, al tuturor celor angrenați în efortul de a aduce alinare și vindecare suferințelor fizice și psihice ale oamenilor. Rafael este vindecător și în același timp un mare luptător împotriva forțelor răului pe care are puterea de a le anihila. Energia vindecătoare a Arhanghelului Rafael se manifestă în toate sistemele Reiki și nu numai. Rafael și toți Îngerii săi se ocupă cu toate disciplinele de vindecare și îngrijire a tuturor ființelor vii, fiind prezenți în cadrul tuturor ședințelor terapeutice.

Arhanghelul Mihail este considerat conducătorul tuturor arhanghelilor, păzitor al legii divine, biruitor împotriva forțelor întunecate ale răului. Cunoscut ca cel care are puterea de a tăia legăturile neconforme dintre oameni, Mihail este întotdeauna biruitor împotriva forțelor minciunii, egoismului, avariției… Mihail este probabil Arhanghelul cu cele mai multe misiuni de la Dumnezeu, fiind mijlocitorul tuturor și deschizătorul drumurilor în oricare domeniu.

Arhanghelul Gabriel sau Gavriil este divinul mesager al Bunei Vestiri. Numele său înseamnă în limba ebraică ”Puterea este de la Dumnezeu”. Înger al darului, Gabriel patronează cunoașterea și revelația, accesul la informația subtilă. Tot ceea ce ține de viață și vitalitate este atribuit acestui Arhanghel. Ca și pe ceilalți Arhangheli, și pe Arhanghelul Gabriel putem să îl chemăm în ajutor atunci când avem nevoie de întărire și forță, pentru protecție împotriva răului și pentru a primi inspirația de a acționa într-o direcție benefică.

Arhanghelul SANDALFON este considerat fratele geamăn al Arhanghelului METATRON. Se spune că acești doi Arhangheli sunt singurii care au avut vieți umane. Sandalfon ne ajută să ne împământăm, să ne ancorăm în realitate, să iubim planeta, tara, orașul și casa în care ne-am născut, să iubim familia, serviciul, și să înțelegem că fiecare are locul său pe acest pământ.

Despre Metatron se spune că este singurul Înger care poate sta așezat, fiind Scribul Divin care consemnează tot ce se întâmplă pe pământ. Numele său în limba ebraică înseamnă ”Cel al lui Dumnezeu”. Metatron ne ajută să înțelegem tot ce se întâmplă acum în realitatea planului nostru pământesc, fiind Îngerul Prezenței. Energia Arhanghelului Metatron este foarte puternică și ne poate ajuta să depășim momentele de cumpănă din viața noastră.

Curs Îngeri

Enumerarea și descrierea Îngerilor și Arhanghelilor constituie un subiect inepuizant. Ne vom opri în acest articol doar la corespondența dintre aceste ființe de lumină și cei mai importanți centri de forță pe care îi guvernează, pentru a înțelege încă o dată  permanenta conexiune cu divinitatea, pe care avem datoria să o întreținem pentru echilibrul, armonia noastră, a tuturor:

  • ARHANGHELUL SANDALFON – chakra STEAUA PĂMÂNTULUI, situată la câțiva centimetri sub tălpile noastre
  • ARHANGHELUL URIEL (Lumina lui Dumnezeu) – CHAKRA MULADHARA – sentimentul de siguranță și stabilitate
  • ARHANGHELUL CHAMUEL (cel care îl caută pe Dumnezeu) – CHAKRA SWADHISTHANA – determină integrarea socială, vindecă lipsa de iubire și de iertare
  • ARHANGHELUL JOPHIEL (cel care împărtășește înțelepciunea și frumusețea lui Dumnezeu) – CHAKRA MANIPURA,  a plexului solar – asigură câmpul de protecție, încrederea în forțele proprii, capacitatea de a da și de a primi
  • ARHANGHELUL RAFAEL – CHAKRA ANAHATA, a inimii, și glandei timus – asigură calmul, armonia și concentrarea, capacitatea de iubire, încrederea în sine
  • ARHANGHELUL MIHAIL – CHAKRA VISHUDDHA, a gâtului și glandei tiroide – vindecă teama, nervozitatea, și purifică energiile
  • ARHANGHELUL GABRIEL – CHAKRA AJNA, al treilea ochi, glanda hipofiză – asigură puterea de concentrare și coordonează sistemul nervos central
  • ARHANGHELUL ZADKIEL (patronul tuturor îngerilor a căror misiune are legătură cu iertarea) – chakra Coroanei, a intuiției, simbolizată de lotusul cu 1000 de petale – purifică și transmută energiile negative în energii pozitive; coordonează: creierul, echilibrul fizic și psihic, motricitatea, vorbirea, vederea, somnul, epifiza, secreția de serotonină
  • ARHANGHELUL METATRON – Ne ajută la curățarea chakrelor, la restabilirea conexiunii cu Divinitatea, la organizarea lucrurilor și faptelor. Vibrațiile lui liniștesc și vindecă.
  • ARHANGHELUL ZAFAREL – asigură calmul și puritatea interioară, vindecă chakrele superioare și reface legătura cu Universul

Curs Îngeri

Puterea de înțelegere a omului nu are cum să cuprindă complexitatea ființelor angelice și a Arhanghelilor, care nu cunosc constrângerile de spațiu și de timp. De asemenea, înfățișarea lor nu poate fi asemuită cu nimic. Există oameni cărora le-a fost dat să le simtă prezența, dar nu au putut descrie astfel de apariții, pentru că limbajul omenesc este un instrument sărac și insuficient în asemenea situații.

Curs Îngeri

Tradiția ortodoxă ne vorbește și ea despre ”șapte Sfinți Îngeri care poartă rugăciunile lumii dinaintea Celui-Preaînalt” în Acatistul Sfinților Șapte Arhangheli:

”Pe Căpeteniile Îngerilor Preasfintei Treimi, pe Sfinții Arhangheli: Mihail, Gavriil, Rafail, Evgudiil, Uriil, Salatiil si Varahil să-i lăudăm și bine să-i cuvântăm intru toti vecii, pentru ajutorul dat nouă credincioșilor, atunci când în nevoințe fiind, noi îi rugăm să ne ajute. Să le spunem, mulțumindu-le: Bucurați-vă Sfinților Voievozi Cerești!”

Pe data de 8 noiembrie, când Biserica prăznuiește “Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, sunt cinstiți toți Sfinții Arhangheli, și nu doar cei mai cunoscuți dintre aceștia – Mihail și Gavriil.

Cheia vieții și a întregii cunoașteri este Pacea.

Pentru înscriere la cursuri, vă rugăm să completați formularul de pe website, sau să apelați numerele de telefon afișate în secțiunea Contacthttps://bogdanprosperio.ro/contact/

Vă dorim o viață liniștită, armonioasă și echilibrată, în care Lumina să vă fie călăuză !

Notă importantă:

1)Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucrează complementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2)În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3)Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

http://reiki-romania.ro/