Reiki pentru începători și avansați

Exercițiu de imaginație și caligrafie

Albastru, verde, turcoaz, ocru … culori dintr-o stampă japoneză înfățișând un păun … Echilibrul culorilor și grația păunului transferă un fel de energie privitorului care se simte pentru o clipă mângâiat de o forță neștiută din univers. Și simte un contrast față de agitația lumii în care trăiește, constrâns parcă să aleagă pentru totdeauna între două stări de spirit opuse. Stampa conține și o inscripție caligrafică: sunt câteva ideograme desenate cu tenacitate, precizie și eleganță de un maestru caligraf. Puțină lume știe că pentru execuția acestei caligrafii, maestrul intră în stare de meditație. De aceea, perfecţiunea caligrafiei rezultă din armonia spirit-minte-trup. Și de aceea, privitorul se simte privit de ideogramele caligrafiate ca o reamintire că s-a îndepărtat de la starea de grație care îi era specifică omului acum sute și mii de ani. Acea stare totală, fundamentală și absolută este de fapt Reiki. Trebuie doar să ne-o reamintim și să o permanentizăm.

Reiki-Prosperio-Incepatori-Avansati
Cursuri-Reiki-Prosperio-Incepatori-Avansati

Reiki pentru începători

Inițiere Reiki sau exercițiu de reamintire

Dacă ați experimentat vreodată asemenea trăiri în fața unui tablou, la auzul unei combinații de sunete reproduse de un instrument poate necunoscut, sau în mijlocul naturii, la munte sau în bătaia brizei marine, să știți că ați fost atinși de energia Reiki.

Echilibrul și armonia unor asemenea momente ne determină să le imortalizăm în fotografii. Pentru a retrăi acea stare minunată, privim din când în când fotografiile, singuri sau cu prietenii, cărora încercăm să le transmitem perfecțiunea momentelor trăite.

Reiki pentru începători

Expresia ”energie Reiki” este de fapt un pleonasm, pentru că Reiki înseamnă la modul general energie universală. Traducerea celor două kanji japoneze nu poate însă ilustra forța și complexitatea conceptului. Pentru a înțelege cât de dificil este de redat în traducere ce înseamnă de fapt Reiki, încercați să descrieți momentele absolute trăite în mijlocul unui peisaj feeric sau în compania unei persoane dragi. Ce să mai vorbim de experienta conexiunii lăuntrice cu ”Fericirile” cântate în cadrul Liturghiei ortodoxe sau de o călătorie într-un loc spiritual din Munții Bucegi cu energii fantastice. Nici cei mai mari maeștri ai cuvântului nu pot comunica explicit realitatea unor asemenea experiențe, astfel că receptorul se va bucura de multe ori doar de umbra palidă a propriei imaginații încercând să prindă măcar un colț de adevăr.

Reiki pentru începători

Societatea modernă cu stereotipiile ei, stresul, viața ultra-tehnologizată, cultura occidentală care dezvoltă logica peste măsură – toate acestea au adus omului uitarea ființei sale profunde și a puterilor care sălășluiesc în el. Astfel, pentru orice lucru pe care trebuie să-l definească, omul caută în afară și nu în sufletul său. Omul actual nu mai poate cunoaște adevărul nemijlocit, prin puterea din sufletul său, ci prin intermediul unui limbaj arid care nu definește esențe, ci forme.

Reiki – trezirea puterilor ascunse din noi

Reiki este soluția pentru redeșteptarea din agonia la care este supus omul în societatea modernă. Reiki este remediul pentru amnezia în care trăim majoritatea dintre noi, între casă și serviciu, într-o perpetuă agitație. De ce nu putem trăi astăzi în echilibru și într-o perfectă stare de sănătate ? Deoarece, pe lângă constrângerile din afara noastră, legate de obligațiile profesionale, sociale și familiale, mai avem și propriile opreliști – de exemplu gândurile și emoțiile pe care nu le controlăm. De cele mai multe ori, vindecarea fizică trebuie precedată de vindecarea gândurilor și emoțiilor noastre: Reiki vindecă regretele noastre fațâ de trecut și grijile noastre față de viitor, reînvățându-ne să trăim în prezent, fără frustrări, fără resentimente, fără gânduri negative, fără îndoieli.

Reîntoarcerea în copilărie și Reiki

Dacă ați învățat caligrafie la școala primară, vă puteți aminti starea de liniște și echilibru pe care o aveați atunci când desenați literele ca pe niște notații magice, parcă măsurate cu un instrument imaginar care nu era altceva decât sufletul vostru. Cum era posibilă acea răbdare care genera o scriere perfectă ? Foarte simplu. Într-un mod instinctiv, printr-un mecanism tainic, în acele momente trupul, mintea și spiritul erau în armonie. Aceasta este starea în care omul învață, creează, comunică, raționează cu randament maxim, fără dificultăți, pentru că o face de la nivelul sufletului său. Tot aceasta este și starea în care se produce vindecarea. Și tot aceasta este și starea în care se pot efectua măsurători inforenergetice.

Reiki pentru începători

Beneficiile tehnicii Reiki

Reiki aduce de fapt organismul în starea specifică de vindecare.

Concentrându-ne asupra beneficiilor terapeutice ale tehnicii Reiki, uităm multe alte avantaje ale acestei practici redescoperite în Japonia de către Mikao Usui la începutul secolului trecut. Tehnica Reiki dezvoltă abilitățile de învățare și de adaptare la mediul social și profesional, indiferent de vârsta practicantului. Fondatorul tehnicii Reiki, Mikao Usui, a numit-o metodă de atingere a perfecțiunii personale și a subliniat că Reiki dezvoltă în fiecare capacități și talente specifice.

Practicanții Reiki au constatat următoarele transformări:

  • schimbarea modului de percepere a lumii
  • îmbunătăţirea funcţionalităţii creierului şi a modului de gândire
  • creşterea atenţiei şi a creativităţii
  • dezvoltarea abilităţii multi-tasking şi a memoriei
Reiki
Simbol-Abundenta-Reiki-Romania

La cursurile de Reiki se poate înscrie oricine, indiferent de educația școlară, apartenența religioasă sau profesională, vârstă sau alte criterii pe care obișnuim să le considerăm pe nedrept constrângeri.

Vă dorim o viață liniștită, armonioasă și echilibrată, în care Lumina să vă fie călăuză !

Notă importantă:

1)Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007. Reiki lucreazăcomplementar cu alte forme de tratament medical sau psihologic.

2)În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3)Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

61 Comments

Write a comment