Solutii Depresie - Bogdan Prosperio

Depresie azi mai des ca niciodata dar si solutii

Ce este o depresie? 

Fiecare din noi s-a simțit trist sau abătut uneori, dar aceste stări trec de obicei de la sine după o scurtă perioadă de timp. O depresie – denumită și “depresie clinică” sau “tulburare depresivă” — este o tulburare de dispoziție care produce o adevărată suferință greu de definit și care afectează felul în care se simte persoana în cauză, felul în care gândește, precum și felul în care abordează activitățile zilnice: lucratul la serviciu, mâncatul, dormitul. Diagnosticul de depresie se poate pune dacă simptomele specifice sunt constante aproape pe tot parcursul unei zile, aproape în fiecare zi, timp de cel puțin două săptămâni.

Simțiți tristețe, un gol în suflet și lipsă de speranță în cea mai mare parte a unei zile, aproape în fiecare zi ? V-ați pierdut interesul sau plăcerea față de pasiunile pe care le aveați înainte sau față de întâlnirile cu prietenii ori familia ? Aveți dificultăți cu somnul, cu ingerarea alimentelor sau cu funcționarea organismului dumneavoastră în general ? Dacă recunoașteți  situațiile descrise mai sus și le-ați experimentat timp de cel puțin două săptămâni, este posibil să treceți printr-o depresie – o tulburare de dispoziție care se poate trata.

Care sunt cauzele depresiei? 

Depresia poate apărea odată cu alte afecțiuni majore precum diabetul, cancerul, bolile de inimă, boala Parkinson. Depresia poate înrăutăți simptomele acestor afecțiuni și viceversa. De multe ori, tratamentul medicamentos administrat în cazul acestor afecțiuni poate avea efecte secundare care contribuie la apariția simptomelor depresiei.

Depresie – semnele și simptomele

Tristețea este doar o mică parte din tabloul depresiei, iar unele persoane diagnosticate cu depresie pot să nu simtă deloc tristețe. Simptomele sunt diferite de la o persoană la alta. Printre simptomele depresiei se numără următoarele:

 • Tristețe persistentă, neliniște sau sentimentul de vid interior
 • Sentimente de desnădejde sau pesimism
 • Sentimente de vinovăție, inutilitate sau neajutorare
 • Pierderea interesului sau plăcerii față de activitățile obișnuite sau față de hobbi-uri
 • Energie scăzută, oboseală sau lentoare în toate activitățile și mișcările
 • Dificultate de concentrare, de rememorare sau de a lua decizii
 • Dificultatea de a adormi, de a se trezi dimineața devreme sau dormitul excesiv
 • Modificări de apetit sau de greutate corporală
 • Gânduri legate de moarte, de suicid sau încercări de sinucidere
 • Agitație sau nervozitate
 • Durere generalizată cu tentă sufletească sau dureri fizice – dureri de cap, crampe, probleme digestive fără o cauză fizică precisă și care nu cedează la tratamentul medicamentos

Depresia se manifestă la fel la toți cei afectați?

NU. Depresia afectează diverse categorii de persoane în diverse feluri. De exemplu: Femeile au depresie mai des decât bărbații. Factorii biologici, ciclurile vitale și factorii hormonali, care sunt unici la femei, pot fi legați de rata mai mare de incidență a acestei afecțiuni la femei. Simptomele tipice ale unei femei depresive sunt tristețea, inutilitatea și sentimentul de vinovăție.

Bărbații depresivi sunt cel mai adesea foarte obosiți, irascibili și chiar furioși. Ei își pot pierde interesul față de activitatea profesională sau față de pasiunile pe care le aveau înainte, au probleme cu somnul și au un comportament nechibzuit, inclusiv față de utilizarea medicamentelor sau a alcoolului. Mulți bărbați nu recunosc faptul că trec printr-o depresie și nu cer ajutor.

Adulții mai în vârstă care au depresie nu au simptome atât de evidente sau e mai puțin probabil să recunoască faptul că au sentimente de tristețe sau mâhnire. Este de asemenea foarte probabil ca aceștia să aibă afecțiuni medicale precum bolile de inimă, care pot cauza sau contribui la starea de depresie.

Copiii cu vârste mici care au depresie pot pretinde că sunt bolnavi, pot refuza să meargă la școală, se pot agăța de un părinte sau pot experimenta îngrijorarea că unul dintre părinți ar putea muri.

Copiii mai mari sau adolescenții care au depresie pot avea probleme la școală, pot fi îmbufnați și irascibili. Adolescenții cu depresie pot prezenta simptome ale altor afecțiuni precum anxietatea, tulburari de alimentație sau abuzul de substanțe.

Care este tratamentul în cazul depresiei? 
Unul dintre primele și cele mai la îndemână remedii în cazul depresiei este terapia Reiki sau inițierea Reiki! 
Ce este Reiki? 

Rеіkі este o terapie non-invazivă, care nu implică utilizarea nici unei substanțe, ci doar intervenția energetică a unui practicant experimentat prin inițiere și instruire continuă în această metodă, așa cum este Maestrul Reiki Uѕuі Tіbеtаn Bogdan Prоѕреrіо. Reiki este o terapie cu energie vibrațională sau subtilă care se transmite prin gestul arhetipal de “punere a mâinilor” în scopul restabilirii echilibrului unui organism prin reconstituirea armoniei corp-minte-spirit.

Tratamentul cu energie Reiki este delicat și acționează progresiv asupra ființei umane, fiind o practică sigură, reconfortantă și relaxantă. Este bine de șiut că tratamentul cu energie Reiki are efecte benefice notabile și asupra animalelor și plantelor.

Datorită descoperirilor din fizica cuantică, știm astazi că totul este de fapt energie și vibrație. Gândurile noastre sunt și ele energie, poate cea mai puternică energie, și, în funcție de calitatea lor, ne situăm pe o frecvență de vibrație mai bună sau mai puțin bună. Reiki se bazează pe faptul că energia universală a vieții traversează corpurile noastre prin meridiane și chakre. Fluxul continuu de energie vitală înseamnă armonie și sănătate. Gândurile negative, neliniștile, îngrijorările și stresul de zi cu zi pot crea întreruperi pe traseele energiei vitale sau blocaje energetice, care se manifestă în plan fizic prin apariția afecțiunilor medicale. Terapia Reiki restabilește fluxul natural al energiei universale a vieții.
Reiki este o metodă de vindecare veche de peste 2500 de ani, redescoperită de Dr. Mikao Usui în Japonia, la începutul anilor 1900. Sistemul de vindecare Reiki promovează o viziune integrativă asupra sănătății oamenilor care, pentru a-și menține starea de sănătate naturală, trebuie să atingă echilibrul la toate nivelurile ființei lor – fizic, mental-emoțional și spiritual. În acest fel, organismul uman intră în rezonanță cu energia Reiki de natură spirituală.

Pentru că totul este energie, vom vizualiza această energie vindecătoare în jurul nostru permanent. Pentru a întreține vibrația tămăduitoare specifică Reiki, vă rugăm să luați legătura la numerele de telefon de pe website cu Maestrul Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn Bogdan Prоѕреrіо și veți fi călăuziți în acest minunat proces de vindecare care nu este altceva decât o călătorie spirituală.

Reiki Uѕuі Tіbеtаn funcționează în cazul depresiei? 
DA! Cum vă poate ajuta Reiki Uѕuі Tіbеtаn:

Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn este o terapie foarte simplă, cu energie de cea mai înaltă vibrație, care se transmite fie direct prin aplicarea palmelor, fie la distanță – nefiind necesară prezența pacientului. Rezultatele acestei terapii energetice sunt la fel de puternice în ambele situații, deoarece spațiul și timpul nu constituie impedimente pentru energia Reiki. Energia vindecătoare Reiki are o forță imensă, deși acțiunea ei este resimțită ca o blândă mangâiere, relaxând mintea și corpul pacientului, determinând întreg organismul să își găsească în mod natural calea către starea de armonie primordială. Odată pus în rezonanță cu energia miraculoasă Reiki, organismul simte efecte pozitive la nivel fizic și psihic. Printre rezultatele obținute, enumerăm câteva mai importante:

 • capacitatea de a controla mai eficient dificultățile vieții
 • starea de relaxare și liniște interioară
 • diminuarea stresului
 • ameliorarea somnului
 • domolirea agitației mentale
 • sentimente de pace profundă
 • obținerea cu ușurință a stării de calm într-un mediu caracterizat de agitație și stres
 • vindecarea problemelor emoționale
 • creșterea rezistenței organismului față de diverse agresiuni – viruși, microbi etc.
 • Reacția ponderată a organismului sub acțiunea factorilor de mediu nefavorabili (emoții, frig, căldură etc.)

Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn pentru vindecarea stărilor de depresie

Terapia Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn poate fi utilizată eficient în cazul depresiei, sentimentelor de înfrângere, de singurătate, pretențiilor exagerate cu privire la diverse situații, imposibilității asumării responsabilităților zilnice – acestea fiind principalele cauze ale tulburărilor depresive sau depresiv-anxioase. Rеіkі poate grăbi refacerea organismului slăbit pe fondul manifestărilor depresive. Instalarea stărilor depresive nu depinde de vârstă sau sex. Efectuarea consecventă a autotratamentului Reiki Usui Tibetan poate conduce la eliberarea completă de sentimentele de inutilitate, deznădejde și neajutorare care însoțesc depresia clinică și poate restabili starea oricărei persoane depresive până la deplina armonie cu ea însăși și cu cei din jur. Depresia se poate manifesta ca dificultate de a adormi, dificultatea de a avea un somn profund și odihnitor, imposibilitatea de a se trezi dimineața devreme, imposibilitatea de a se concentra la serviciu, lipsa chefului de viață. Tabloul de ansamblu al stării de depresie se rezumă ca o deteriorare a stării psihice în ansamblu. Terapia Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn acționează până la cauzele profunde ale depresiei, iar perioada de timp acordată tratamentului este direct proporțională cu vechimea și profunzimea afecțiunii.

Învățând Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn, aveți acces la o viață împlinită, fericită și sănătoasă!

Maestrul Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn – Bоgdan Prоѕреrіо vă va arăta cum să refaceți drumul către starea de armonie și echilibru prin inițieri uimitoare și prin tehnici unice de Lumină Divină primite din Împărăția Tatălui Ceresc.

1) Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007.

2) În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3) Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

Write a comment

Inscrie-te chiar acum si vei beneficia de solutii pentru provocarile din viata taPlin de sinceritate, caldura sufleteasca si profesionalism, Maestrul Bogdan Prosperio se afla aici pentru a te ajuta.