Solutii anxietate - Bogdan Prosperio

Anxietate este o stare de disconfort la nivelul întregii ființe, este ca o apăsare pe suflet, cum ar fi îngrijorarea sau frica, simptome care în mod evident sunt neplăcute, indiferent de intensitatea lor.

Toată lumea experimentează stări de anxietate în anumite momente din viață: de exemplu, oricine își amintește sentimentul de neliniște înainte de a intra la un examen scris sau așteptându-și rândul la un examen oral; înainte de a se supune unui consult sau unor analize medicale; când urmeaza sa susțină un interviu pentru un loc de muncă mai bun. În timpul unor asemenea evenimente, anxietatea poate apărea la foarte multe persoane și este aproape normală, emoțiile apar și sunt firești.

Cu toate acestea, destul de multe persoane consideră că este greu sa își controleze emoțiile. Astfel de persoane au sentimente de anxietate în mod constant și astfel viața lor de zi cu zi poate fi afectată.

Anxietate înseamnă mai mult decât a fi stresat sau îngrijorat. Starea de stres sau de îngrijorare reprezintă o reacție destul de des întâlnita la majoritatea oamenilor care desfășoară o activitate sub presiunea timpului; această stare trece imediat ce situația stresanta a încetat sau când factorul generator de stres a fost îndepărtat.

Anxietate popriu-zisă este atunci când stările de neliniște și îngrijorare nu dispar dacă factorul de stres a fost îndepărtat, când aceste stări persistă fără să existe un motiv precis sau o casduză anume. În acest caz, este vorba despre anxietate – o afecțiune căreia i se face față cu dificultate, punându-și amprenta în mod negativ asupra vieții de zi cu zi.

Anxietate – semne și simptome

Simptomele și semnele care anunță o anxietate nu sunt întotdeauna evidente, iar în multe cazuri ele se dezvoltă în timp destul de încet. Chiar daca momentele de anxietate sunt experimentate de toată lumea în anumite momente din viață, este greu de trasat o linie clară între emoțiile aferente stărilor de neliniște și anxietatea ca stare persistentă de domeniul medical.

În timp ce anxietatea are caracteristici unice pentru fiecare caz în parte, se pot totuși defini o serie de simptome ce se întâlnesc în mod constant la cei anxioși:

 • La nivel fizic : atacuri de panică, frisoane (senzații bruște de cald și frig), ușoare palpitații, respirație rapidă, neliniște, nervozitate, epuizare fizică.
 • Din punct de vedere psihologic: frică excesivă, îngrijorare nemotivată, gândire  prăpăstioasă, gânduri obsesive.
 • La nivel comportamental: evitarea situațiilor care provoacă stări anxioase, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra vieții sociale, asupra activității profesionale sau asupra programului educațional.

Acestea sunt doar câteva dintre simptomele pe care le poate experimenta o persoană anxioasă.

Ce spun statisticile despre tulburările de tip anxios?
Iată cifrele procentuale înregistrate pe o perioadă de un an de zile în Statele Unite, cu privire la diverse stări anxioase identificate la adulți:

 • între 7 și 9 % – fobii specifice (frici morbide, obsedante și nemotivate)
 • 7 % – frica de situații sociale care implică interacțiunea cu alte persoane
 • între 2 și 3 % – atacuri de panică recurente
 • 2% – agorafobie
 • 2% – tulburări legate de anxietate generalizată (reacții excesive și disproporționate, repetate, față de mai multe aspecte ale vieții)
 • între 1 și 2 % – tulburări anxioase legate de separarea de mediul familial sau de persoane apropiate față de care există legături emoționale puternice

Statisticile spun, de asemenea, că femeile sunt mai predispuse să treacă prin tulburări de tip anxios decât bărbații.

Cum sunt tratate tulburările anxioase? 
Una dintre multiplele soluții de prim rang pentru obținerea unui tratament adecvat, este terapia Reiki sau inițierea Rеіkі !

Ce este Reiki
Rеіkі este o terapie neinvazivă, fără medicamente, care implică intervenția la nivel subtil energetic a unui practicant inițiat și instruit în această metodă, așa cum este Maestrul Reiki Uѕuі Tіbеtаn Bogdan Prоѕреrіо care utilizează o tehnică străveche de “punere a mâinilor” cu scopul de a transmite “energia vitală universală” de natură să restabilească echilibrul firesc al ființei umane prin refacerea conexiunii dintre corp, minte și spirit.

Rеіkі se bazează pe credința că energia vitală străbate tot timpul corpul nostru. Dacă fluxul energiei vitale întâmpină blocaje, atunci persoana experimentează stări neconforme cu armonia și seninătatea omului sănătos. Același lucru se întâmplă și în cazul animalelor de companie, pentru care Reiki funcționează la fel de bine.

Dacă energia vitală circulă nestingherită prin noi și în jurul nostru, ne vom simți fericiți și sănătoși. Reiki este o tehnică straveche redescoperită în Japonia la începutul anilor 1900 de către Dr. Mikao Usui. Reiki promovează viziunea holistică asupra sănătății oamenilor care nu e privită doar ca absența bolii și suferinței, ci și ca o permanentă stare de pace și relaxare, (re)creată prin (re)punerea organismului în rezonanță cu energia Reiki de sorginte divină.

Deoarece totul este energie, este util să vizualizăm prezența acestei energii vindecătoare permanent în jurul nostru. Dacă doriți să atingeți starea de vindecare specifică Reiki, trebuie doar să luați legătura la numerele de telefon de pe website cu Maestrul Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn Bogdan Prоѕреrіо, care vă va ajuta în acest proces minunat de vindecare în primul rând spirituală.

Reiki Uѕuі Tіbеtаn funcționează în cazul tulburărilor de anxietate?

DA! Cum vă poate ajuta Reiki Uѕuі Tіbеtаn:
Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn este o formă de vindecare simplă și eficientă cu energie vibrațională, care acționează blând la nivel mental, dar care are rezultate puternice. Această energie de natură spirituală determină organismul să-și gasească singur vindecarea, adică starea naturală a omului. Printre efectele punerii în rezonanță cu această energie se numără:

 • abilitatea de a face față mai bine provocărilor vieții
 • sentimente de pace și relaxare profundă
 • reducerea considerabilă a stresului
 • îmbunătățirea somnului
 • liniștirea minții agitate
 • conștientizarea sentimentului de pace
 • obținerea unei stări de calm atunci când ne aflăm într-un mediu agitat
 • vindecarea emoțională
 • întărirea sistemului imunitar
 • reacții echilibrate ale organismului în situații traumatice

Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn pentru tulburările de anxietate
Terapia Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn poate fi utilizată cu succes în cazul stresului mental, sentimentelor de eșec, de singurătate, stărilor de așteptare exagerată cu privire la diverse situații – acestea fiind principalele cauze ale tulburărilor anxioase. Rеіkі va accelera recuperarea organismului într-un mod inimaginabil, în situații de tulburare anxioasă. Anxietatea poate afecta pe oricine indiferent de vârstă sau sex. Auto-tratamentul Reiki Usui Tibetan, efectuat în mod consecvent, poate elibera complet pe oricine de sentimentele de deznădejde, neajutorare și inutilitate și poate readuce pe oricine la starea pozitivă față de lume și viață. Anxietatea poate afecta somnul, puterea de concentrare, dorința de viață și starea psihică în ansamblu. Terapia Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn pentru anxietate acționează până la cauzele profunde ale afecțiunii, iar timpul acordat tratamentului este în funcție de vechimea și profunzimea tulburărilor.

Prin învățarea terapiei Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn, aveți acces la o viață fericită și sănătoasă!

Maestrul Rеіkі Uѕuі Tіbеtаn – Bоgdan Prоѕреrіо vă va arăta cum să restabiliți echilibrul și armonia în viața dumneavoastră prin inițieri autentice, de calitate, și prin tehnici unice de Lumină Divină primite din Împărăția Tatălui Ceresc.

Notă importanta:

1) Terapia Reiki este recunoscută în România ca practică de medicină complementară prin Legea nr. 118/2007.

2) În Statele Unite ale Americii, terapia Reiki a fost adoptată de un număr tot mai mare de instituții de îngrijire medicală. Centrul de Cercetare Reiki din Statele Unite ale Americii (The Center for Reiki Research Including Reiki in Hospitals) organizează studii științifice cu privire la eficiența terapiei Reiki pentru diverse afecțiuni, cu rezultate pozitive dovedite.

3) Reiki nu înlocuiește consultul medical de specialitate și tratamentul medical alopat.

Write a comment

Inscrie-te chiar acum si vei beneficia de solutii pentru provocarile din viata taPlin de sinceritate, caldura sufleteasca si profesionalism, Maestrul Bogdan Prosperio se afla aici pentru a te ajuta.